ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА ШКОЛЕ

Данас смо прославили 50. рођендан, јубилеј вредан пажње. Знамо да у Србији постоје школе са много дужим трајањем које се мери не деценијама, него вековима. Ипак, поносни смо на сваку годину нашег постојања, на сваког ученика кога смо даривали знањем, умењем и вештинама, на сваког ко је из наше школе изашао са дипломом, лепим успомена и жељом да нас повремено посети и сретне се са својим некадашњим наставницима.

Али, није баш увек било лако. У сваку од тих 50 година уграђено је много тога што нас чини школом као што је свака друга – радост и смех, учење и рад, несташлук и немир, сузе и туга. Памтимо само лепе тренутке. Оне друге не скривамо, већ се на њима учимо као вечити почетници. Јер, не заборавите то, и ми, који овде радимо, јесмо ученици који вазда стичу нова сазнања, који умеју да уче од својих ученика и њихових родитеља. И све то са само једним циљем: да будемо што бољи и успешнији.

Приредба је била део обележавања нашег јубилеја, али није централна прослава. Желимо и можемо да се представимо на још бољи начин, онако како доликује сврси, вредности и значају догађаја. Гламур није наша одлика, не тежимо њему. Хоћемо, када нам се у наредном периоду укаже прилика, да се покажемо у пуном сјају, сјају дечјег стваралаштва а не ђаконија и шљокица. Зато молимо све за мало стрпљења, па да се на пролеће поново видимо, са још богатијим програмом. Хоћемо да славимо доброту и другарство, стварање и машту, учење и рад, да се враћамо правим вредностима на којима једино може да почива здраво друштво.

Приредбу су нам оплеменили наши пријатељи, штићеници Установе „Мара“, затим ученици Медицинске школе „Др Миленко Хаџић“ и фолклорни ансамбл ОШ „1. мај“ из Трупала.