УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ НАСТУПАЈУ У МЈУЗИКЛУ

Управо тако – ученици наше школе, првенствено чланови хора, предвођени наставницом Љиљаном Ивановић, као и они које је припремала наставница Лидија Милићевић, наступиће у интерактивној луткарској представи и мјузиклу „Није лако бити дете“. Премијера ће се одржати у суботу, 25. новембра 2017. године, у Позоришту лутака, са почетком у 19.00 часова, и део је традиционалне културне манифестације „Ноћ позоришта“, која се организује по седми пут у нашем граду.

Позивамо све пријатеље Школе и све заинтересоване да дођу на представу. Улаз је бесплатан.


 

 

2407 ЈЕ НАШ БРОЈ!

Слањем SMS поруке на број 2407, прикључујете се акцији прикупљања средстава за набавку новог намештаја за три учионице у којима се настава одвија за наше најмлађе ученике. Са рачуна ће Вам бити скинуто 100 динара. Тим новцем не можете да купите много тога, али можете да дате пуно.

Али, то није све. Још више ћете помоћи уколико преко Фејсбука и Инстаграма позовете ваше пријатеље да се прикључе овој племенитој акцији и замолите их да позив проследе другима. Важно је да направимо што већи круг људи који ће нас подржати. Ученици наше школе биће Вам захвални на томе!

О свему се можете информисати на следећим адресама:

https://www.facebook.com/SMSna2407/

https://twitter.com/SMSna2407

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА ШКОЛЕ

Данас смо прославили 50. рођендан, јубилеј вредан пажње. Знамо да у Србији постоје школе са много дужим трајањем које се мери не деценијама, него вековима. Ипак, поносни смо на сваку годину нашег постојања, на сваког ученика кога смо даривали знањем, умењем и вештинама, на сваког ко је из наше школе изашао са дипломом, лепим успомена и жељом да нас повремено посети и сретне се са својим некадашњим наставницима.

Али, није баш увек било лако. У сваку од тих 50 година уграђено је много тога што нас чини школом као што је свака друга – радост и смех, учење и рад, несташлук и немир, сузе и туга. Памтимо само лепе тренутке. Оне друге не скривамо, већ се на њима учимо као вечити почетници. Јер, не заборавите то, и ми, који овде радимо, јесмо ученици који вазда стичу нова сазнања, који умеју да уче од својих ученика и њихових родитеља. И све то са само једним циљем: да будемо што бољи и успешнији.

Приредба је била део обележавања нашег јубилеја, али није централна прослава. Желимо и можемо да се представимо на још бољи начин, онако како доликује сврси, вредности и значају догађаја. Гламур није наша одлика, не тежимо њему. Хоћемо, када нам се у наредном периоду укаже прилика, да се покажемо у пуном сјају, сјају дечјег стваралаштва а не ђаконија и шљокица. Зато молимо све за мало стрпљења, па да се на пролеће поново видимо, са још богатијим програмом. Хоћемо да славимо доброту и другарство, стварање и машту, учење и рад, да се враћамо правим вредностима на којима једино може да почива здраво друштво.

Приредбу су нам оплеменили наши пријатељи, штићеници Установе „Мара“, затим ученици Медицинске школе „Др Миленко Хаџић“ и фолклорни ансамбл ОШ „1. мај“ из Трупала.

ДОНАЦИЈА NLB БАНКЕ

У среду, 27. септембра, отворена је нова експозитура NLB Банке у Нишу, у Улици Цара Душана. Отварању је приствовала и представница наше школе, Емилија Илић, која је том приликом директорки Експозитуре уручила поклон – слику коју је насликао наш ученик у техници акрил на платну. Конкретан повод ове сарадње јесте донација коју је Банка уручила Школи у виду веће количине половног намештаја: ормара са клизним вратима, кацеларијских столова, полица, плакара, столица и др. Намештај је изузетно добро очуван, тако да би се тешко могло рећи да је полован. Нама је добродошао, јер смо њиме заменили стари и дотрајао у многим канцеларијама и учионицама.

Овом приликом се још једном захваљујемо директорки Експозитуре, гђи Јелени Стевановић, која је у оквиру друштвено одговорног пословања Банке управо нашу школу препознала као установу којој ваља помоћи.

СВЕЧАНО УРУЧЕЊЕ ДОНАЦИЈЕ

Захваљујући донацији Фондације „Ана и Владе Дивац“ и Еуробанке у износу од 523.000 динара, наши ученици и наставници неће морати да брину за грејање ове зимске сезоне. Наиме, хаварија у котларници је санирана, тако да су створени технички услови за нормално функционисање постројења. Када буде завршен и редован ремонт, за који је Секретаријат за образовање издвојио око 400.000 динара, прве хладне дане позне јесени моћи ћемо да дочекамо спокојно, у топлим просторијама.

Тим поводом, наш хор, предвођен наставницом музичке културе, Љиљаном Ивановић, одржао је мали концерт коме су присуствовале бројне званице – представници Фондације, предвођени директорком, гђом Аном Коешал и Еуробанке, на челу са председницом Извршног одбора, гђом Славицом Поповић, као и представници локалне самоуправе: помоћник градоначелника, гдин Драгослав Павловић, председник Градске општине Палилула, гдин Александар Ждрале и гђа Марина Костић, секретар Секретаријата за образовање Града Ниша. Том приликом, директор Школе, Миша Ј. Љубеновић, поклонио је гђи Ани Коешал и гђи Славици Поповић слике наших ученика, рађене у техници акрил на платну, настале у ликовној радионици нашег наставника ликовне културе, Владице Ристића.

Иначе, ова донација је део заједничког пројекта Еуробанке и Фондације „Ана и Владе Дивац“ „Велико срце“, захваљујући којој су бројне установе у Србији добиле помоћ.